Go Nonnis, it's my birthday!

Idag fyller jag halvvägs till 48. Jag är alltså nästan vuxen.

Jag. Vuxen.
Näst på tur är ledvärk, åderbråck och brutna lårbenshalsar.

Men idag skiter vi högtidligt i åderbråck och allt annat som hör till när man blir äldre. För idag firar vi att jag är en tant i mina bästa år! :thumbup:

Jag som ofta gnäller att jag aldrig får blommor har absolut inget att gnälla på idag! När gubben kom hem från jobbet fick jag en bukett rosa rosor, och helt plötsligt stod mamma och pappa vid dörren med röda rosor! Happy happy joy joy! :D

 

Av älskling har jag fått en härlig goodie-bag med assorted gifts, bland annat två Muminmuggar och världens gulligaste Hello Kitty!

 

Vanligtvis avskyr jag att fylla år, har nämligen alltid haft problem med att få presenter.
Missförstå mig rätt, jag tycker om att få saker, jag har bara svårt med själva situationen. Varför ska jag få saker, liksom. :bigeyes:

Nåväl, med åren har jag lärt mig att inte ta saker så hårt, så idag har jag faktiskt kunnat njuta av min födelsedag! Skrämmande nog minns jag inte när jag sist har gjort det. Oh well, by-gones. :)

Och tack alla söta människor som har gratulerat mig idag, ni värmer mitt kalla födelsedags-hjärta! :blush:

Bildbevis

Tidigare i veckan (i onsdags) hade jag namnsdag och fick en ros av älskling. :love:

 

På torsdagen blev jag trött på att vara mega-blond, så jag went back to my roots. Eller, närmare bestämt, så som my roots såg ut när jag var fem år gammal. Älsklingen var duktig pojkvän och drog i några slingor åt mig eftersom jag inte har ögon i nacken. :)

 

På lördagen, innan vi gick ut, kastade jag, älskling och pappa pil. Det gick inte så bra, så vi tog fram luftpistolen och försökte skjuta sönder tavlan istället. Det gick inte heller så bra, så vi började skjuta sönder en gammal vattenkanna. Sådär höll vi på i säkert två timmar. Notera att min kära far ser livrädd ut när jag skjuter... :D



Efter att vi hade lekt gunslingers gjorde vi oss klara. Dagen till ära blev det en väldigt fejkad Jonna med lösögonfransar och lösnaglar. Naglarna spenderade jag halva fredagen med att göra. Kanske jag borde bli nagelkonstnär?

 

När vi väl kom oss ut på stan satte vi oss i skolparken och lekte fjortisar.

 

På söndagen låg vi i sängen och busade med råttan...




busade med mammas och pappas vovve Missy...

och busade med mamma och Ninni.

 

The end.

Nästa del i bildbevis-följetången blir alla kläder och annat skit jag har spenderat min lön på förra veckan. Hang in there!


I'm back!

Efter många om och men känns det som om min bloggtorka är över. *Alla klappar händerna och tjoar.*

Om ni undrar vad jag har gjort så länge jag varit borta har jag överlevt årets Jakobs dagar, shoppat som en tok, städat lägenheten och varit en PMS-kärring. Det ni.

Idag fyller min kära Kapten år, så ett stort grattis till henne! :) Idag börjar också andra veckan av min semester, vilket Vasa stad tycker att vi ska fira med regnväder. Lovely, truly lovely.

Årets Jakobs dagar i korthet då. Jag har:
  • suttit i skolparken och druckit rödvin rakt ur flaskan. Alkoholistvarning.
  • varit fejk med lösögonfransar och lösnaglar
  • skjutit med luftpistol i flera timmar
  • träffat gamla bekanta och nya bekanta
  • ätit två vårrullar
  • skrattat åt imitationer av Nilecity tills jag nästan kissade på mig
  • kissat i en buske x 2
En ganska skön lördag med andra ord. :)

Nu ska jag föra över en massa foton till datorn och se vad man vågar lägga upp. BRB.

Hon är här!

Lilla Nibbler/Coolwhip, eller som mamma tycker, Hortensia är hemma nu. En nybadad lugn råtta som inte har gjort annat än bajsat idag. Det är väl sånt alla små barn gör. :)


It's weeekeeend!

Kära barn, det är fredag kväll. Imorgon får vi finally vår lilla råtta! :thumbup:

Tror det blir så att vi åker upp till Jeppestad redan ikväll så att jag hinner byta olja åt killens fyrhjulade Betsy innan vi ska hem igen. Imorgon börjar jag också jobba natt, så det blir ingen långvarig vistelse i den kalla norden.

Idag har jag förberett för vårt nya husdjur genom att handla mat, spån, vattenflaska, matkopp och hundkex. Ninni blev glad åt hundkexen men verkar förövrigt skita blanka fan i att hon ska få en lillasyster.

Tidigare har det varit tal om att hon ska heta Nibbler, men tydligen har min kära pojkvän andra tankar. Han vill att hon ska heta Coolwhip. Och det ska uttalas som Stewie i Family Guy uttalar det. CoolHwip. :P

Imorgon kommer bilder på Nibbler/Coolwhip, så håll ögonen öppna och tungan i rätt mun!

Kisses

Dagens äckel...

...är ingen mindre än... *trumvirvel*
fästingjäveln som hade bitit sig fast på Ninni. Fy fan säger jag bara! Fy fan!

Känsliga läsare varnas för språket i inlägget. Jag kan inte annat än svära nu.

Där satt vi, mätta och belåtna, och såg på säsong tre av Entourage. Älskling gosar med Ninni och frågar plötsligt vad Ninni har på magen. Tydligen hade han suttit och klämt och pillat på något en bra stund. Eftersom Ninni inte riktigt är som alla andra hundar har hon inte 6 eller 8 bröstvårtor. Hon har 9. Plötsligt hade hon 10 stycken och en stor hård klump under den nyaste.

Panik. Hundjäkeln har gått och fått bröstcancer. Älskling misstror min cancer-teori och jag tar en närmare titt. En konstig klump, ett sår, en... En jävla fästing! Stor, gul och alldeles mumsigt mätt och belåten.

Panik. Jag har aldrig haft en fästing. Älskling har aldrig haft en fästing. Ninni har aldrig haft en fästing. Hur i hela helvetet tar man bort dem? Skruvar man åt vänster? Höger? Vänster och sen höger? Nej, kära vänner, man ringer mamma. Mamma vet.

Panik. Åh, fy fan, fästingar är spindeldjur. Jag är livrädd för spindlar. Men jag måste. Jag måste operera bort ett jävla svullet, gult och äckligt spindeldjur. Jag hämtar min pincett, klämmer om och drar. Den jäveln sitter fast. Nytt tag. Den lossnar. Där sitter den då, fastklämd i min pincett, och viftar med sina åtta äckliga ben.

Panik. Vad gör man med den nu då? Älskling klämmer sönder den i en bit papper och ser äcklad ut. De är tydligen inte så gulliga när de krossas heller. Stackarn kommer att ha warflashbacks om det länge.

Panik. Det fanns ett litet sår bredvid det där fästingen satt fast. Det har alltså funnits två. Var i helvete är den andra? Det kryper överallt på kroppen. Tänk, tänk, tänk... Hunden sover i vår säng, på våra kläder och i våra famnar. Oddsen är att fanskapet finns i sängen.

Nu har jag bytit sängkläder. I morgon ska jag bränna de gamla sängkläderna och köpa ett fästinghalsband.

Fy fan.

Latmask

Ja, herre min skapare jag är lat. Min bloggning har blivit lidande av förra veckans arbete och mystiska skift. Men nu är jag tillbaka! :) Tänkte passa på att klottra ner ett par ord innan jag cyklar iväg till jobbet.

Förra veckans arbete var alltså rätt så tungt. En massa nya barn och vuxna som alla kommer och far på olika tider gjorde mig milt sagt snurrig i huvudet. Jag hoppas och tror att jag har vant mig lite nu så att jag kan fungera som en människa igen.

Som jag nämnde någongång tidigare är jag och det finska språket ofta ovänner rätt så långa tider innan jag blir tvungen att börja prata finska igen. Den här gången kom finskan tillbaka efter första dagen, vilket är ett nytt personligt rekord! :) Problemet är bara att jag nu är så van att prata finska att jag pratar det hemma också, utan att tänka efter. Min kära pojkvän har meddelat att han inte tänker svara mig om jag inte pratar svenska. Till och med hunden vägrade notera mig när jag pratade finska med henne.

En kort uppdatering om lilla rått-flickan också som skulle ha kommit i helgen. Men nej, här sitter jag rått-lös. Bitter och rått-lös. Göken vid djuraffären hade glömt att beställa henne innan han tog semester. Men hon ska i alla fall anlända från Sverige på lördag. Då blir vi äntligen rått-föräldrar! Namnförslag i hushållet har varit skrämmande få, men efter att vi hade sett de nyaste avsnitten av Futurama började det plötsligt luta mot att hon ska heta Nibbler. :D

Helgen har gått allför fort, och som vanligt i fotbollens tecken. Älskling hade match på lördag och spelade i Pass Hiid hela söndagen. Jag agerade stödjande flickvän och fotograf, men lovade samtidigt att börja spela fotboll om han köper en rosa fotboll åt mig. :bigeyes: Hoppas han glömmer bort det. Jag ska gå igenom alla 200 bilder när jag kommer hem från jobbet ikväll, så ni kan förbereda er på en liten soccer-frenzy här på bloggen om nån dag. Jag måste ju få vara stolt flickvän och visa upp killens mad soccer skills åt er.

Nu hoppar jag iväg till ett kvällsskift och återvänder när andra går och lägger sig, peace out! :cool:

RSS 2.0