Jag är med i Moore!

Pojkvännen gjorde en hisnande upptäckt idag, jag är med i nyaste numret av Moore! Artikeln handlade om hur ens flickvän kommer att förstöra fotbolls-vm för killen. Under "Det yttre hotet: Parmiddagen" finns tydligen jag. And I quote:

"Så ser det ut: Det är runt 1,65 långt,
har troligen långt blont hår, tröja i
ekologisk bomull, uppenbara olösta
issues med sin farsa
och är lite i
största allmänhet helt jävla efter-
blivet. Det heter Maria eller Sara
och Jonna, jobbar mest sannolikt
som sjuksköterska eller dagisfrö-
ken
eller nåt annat skit där man
kan lalla runt i gula Foppa-tofflor
hela dagarna och käka modellera
och ändå inbilla sig att man är
viktig för samhället
..."

Haha, nån som känner igen mig? Enda skillnaden är att mina Foppa-tofflor är rosa... ;)

Nästa gång jag är med i Moore ska det vara med brunt hår och sillisar! För er som undrar hur det kunde se ut kan jag ge er ett litet bildmontage. Kanske jag borde skicka in bilden till Slitz också för säkerhets skull...


NU e jag igång!

Idag har jag lyckats samla på mig så mycket scrapbookmaterial att jag har kunnat göra min första sida! Tänkte göra ett helt album med temat kärlek, så naturligtvis blev första sidan om Ninni. Texten nere i hörnet lyder "Even the tiniest Poodle is still a wolf at heart". Passar bra ihop med attitydbildern nere i vänstra hörnet tycker jag!



Alla stämplar + bakgrundspappret köpte jag idag från Kreatina, som hade kommit till Vasa för att sälja sitt material i Rewell. Ett härligt par som har företaget, som finns på webben här.

Ännu en ny hobby

Som vanligt tar jag mig vatten över huvudet och börjar med ännu en ny grej som jag egentligen inte har tid med. Denna gång blir det... wait for it... scrapbooking! Har blivit så sjukt taggad efter att ha gjort det under praktiken att jag blev tvungen att gå till stan idag och köpa lite scrapbookinggrejer. Borde ta mig tid att framkalla lite foton då så att jag har något att leka med.

Jag hittar konstigt nog hela tiden något nytt jag vill göra... Och allt går mer eller mindre i perioder. Plötsligt vill jag sticka i ett par veckor, sen kanske jag målar och ritar en månad, så spenderar jag en vecka med att sy, och sen leker jag med Photoshop ett par veckor. Så får jag för mig att jag vill designa kläder en tid, sen vill jag läsa en massa böcker några veckor, så börjar jag blogga och nu... scrapbooking.

Alla dessa saker är sånt jag vill göra men bara gör en kort tid åt gången, eftersom verkligheten och skolan hinner ikapp mig. Då blir jag stressad över allt jag borde göra och sen blir jag stressad över att jag inte hinner med det jag faktiskt vill göra. Dagens i-landsproblem.

Slog mig just att allt jag vill göra är "konstnärligt". Tja, studerar man vid klipp-och-klistra-akademin så måste man väl vara kreativ. Det finns ju mer än nog med hurtbullar som har maratonlöpning som hobby.

Återigen en svart dag...

Först dog Peter Steele den 14 april.

Sen Ronnie James Dio den 16 maj.

Nu Paul Gray den 24 maj.

2010 är verkligen ett svart år för alla metal-fans. Med ens är världen är en lite sämre plats och många band kommer aldrig att bli vad de varit. Musiken kommer aldrig att bli vad den varit. Upplevelserna kommer aldrig att bli vad de varit.

Paul Grays fru väntar deras första barn nu. Och förlorar samtidigt sin 38-årige man. Att tänka sig in i det scenariot kan få vem som helst att fälla en tår.

Alla ovannämnda, Kurt Cobain, Cliff Burton, Dimebag Darrell...

Må ni vila i frid.

Ingen ork... alls.

Har egentligen skolarbeten att göra, men har ingen ork eller lust. Tänker skylla på min allergimedicin som får mig att vilja somna stående. Så, istället för att skriva rapporter och whatnot bakade jag en morotskaka, mumsigt värre!
Nu ska jag fixa en ny manikyr och slöa. De e jag värd nu.


Gårdagens manikyr

Prövade mig på att göra en fransk manikyr igår, med en liten twist. Rosa med en diagonal tipp i pärlemor och små turkosa prickar. Själv tyckte jag inte det var så lyckat, men barn verkar gilla den! Kanske för att jag mina naglar ser ut som en My Little Pony... :)

Måste ju lägga upp en bild på mitt tidsfördriv:



Här har den varit med på en dag på praktiken, så den är lite nött i kanterna. Tror jag tar bort den och gör en ny senare idag.

Skit.

Har kämpat i ett par timmar med att få till en ny design på bloggen. Redan att få en ny header att passa in skulle vara väldigt fint, men nej, tydligen inte. När jag väl har fått in min header i nåt tema som passar är allt annat fel. För mycket text, för lite text, bilden för liten, bilden för stor, bilden för långt åt höger... allt det har jag lyckats med, och mycket mer... För att få gjort nånting alls här borde man ju vara nån jäkla guru på html-kodning...

När jag blir stor ska jag lära mig html-kodning och förstöra alla andras liv med att göra saker så invecklade som möjligt. Sen ska jag skratta mig till sömns på kvällarna. Up yours, blogg-helvete.

veckans workout

Har varit ut på en 10 kilometers cykeltur idag, allt för att se på en fotbollsmatch, helt sjukt! Som tur var bjöd svärföräldrarna oss på pizza efteråt så att vi orkade cykla hem igen.

Igår lyckades jag (igen) komma hem från stan med ett nytt nagellack, denna gång ett turkost. Nu när det äntligen har blivit vår vågar man vara lite mer pastellig och vågad, så vaför inte pröva på att matcha rosa med turkost i någon form av mönster? Tror det kommer bli en riktig hit, kom ihåg att det var här ni hörde det först! ;)


Mina pastelliga lack...

...och lite inspiration från http://www.polyvore.com


När fredagmys blir till fredagsäckel

Jag å sambon såg just på The Human Centipede. Tack gode gud att den inte var längre än 1½ timme. Om man känner för att blir riktigt jävla äcklad (eller spy för den delen) är den sevärd. Om man är känslig gör man bäst i att glömma att man ens hört namnet på filmen.

Jag kommer aldrig att bli mig själv igen. Gonatt, nu ska jag gå och spy mig till sömns.

Fredag? Fredagsmyyyys!

Kom just på att det faktiskt är fredag idag! Ska bli rätt skönt med en helg nu, har ju hunnit ha en tent, ett föredrag och två praktikdagar redan denna vecka. Effektivt! Ska inte göra så mycket i helgen (vad jag vet av iaf), men än idag skall jag:
  • gå till stan och köpa en flaska rött och något riktigt smaskigt
  • svepa ihop lite mat tills killen kommer hem från träningarna
  • ha spa-treatment at home
  • se nån film och fredagsmysa
Borde dock vänta på farbrorn som skall göra en slutgranskning av våra nya fönster innan jag beger mig iväg... Tråkigt, tråkigare, vänta på slutgranskare. I den ordningen.

Fashion Against AIDS

H&M lanserar sin nya Fashion Against AIDS-kollektion idag, och jag måste säga att den är en stor flopp om man jämför med förra årets kollektion... Tidigare har de haft kändisar att designa plaggen, och tydligen kan kändisar designa snyggare kläder än H&Ms vanliga designers. Se bara på deras jeansshort för kvinnor...

Som jag brukar säga: vissa människor borde inte få klä på sig själva...

I tröstshoppingens tecken

Är fortfarande lite bitter på Barnens Bokklubb... Skulle hämta ut 9 böcker, men fick bara 4! Tydligen var de andra slutsålda, så här sitter man med mindre än hälften av det man beställt... Som tur var fick jag i alla fall den som jag hade beställt med tanke på sambon, måste ju se till att han har någon barnbok att läsa också!





Klänningsshoppingen stötte också på patrull. När jag vill ha något plagg är det alltid slut, har inte kommit in än, har inte tillverkats ännu eller finns bara i fel storlek. Denna gång fanns det inte ett enda exemplar kvar i hela affären. Visserligen ganska länge sen den kollektionen kom ut, men ändå...

Tröstade mig med en prickig kjol istället. Måste man så måste man.



Praktikstart

Kom just hem från första dagen på praktiken, fantastiska "tanter" jag har turen att få jobba med! Idag har jag bland annat fått diskutera tatueringar och amerikanska bilar, really up my street!

Hade fått en överraskning bland posten idag också, en avi för böckerna jag har väntat på i två veckor. Tack, Barnens Bokklubb för att ni har fått tummen ur röven, måste ha suttit långt in! Blir att söka sig till posten senare för att hämta ut bilderböckerna så att jag kan ta med dem till praktiken imorgon. Vill ju se om barnen tycker att de är bra eller ej!

Tror jag sov cirka 5 timmar inatt, och vaknade hela tiden... Att jag alltid skall ha så svårt att sova ordentligt när jag skall ut på en ny praktik! Hoppas det går bättre inatt, lovade nämligen att komma in till klockan 7 imorgon... Blir spännande att se om jag vaknar i tid, sengångare som jag är.

Jag behöver desperat en ny klänning... Kanske jag borde svänga in via H&M när jag hämtar mitt paket... Något sött och blommigt vore inte helt dumt, som denna från H&Ms The Garden Collection:


Brukar vanligtvis inte gilla blommigt, men denna är snygg som attan! (Åtminstone på bild)


Sommarlov!

Eller, egentligen inte. Sista ordentliga skoldagen i alla fall! Imorgon börjar småbarnspraktiken, och sen blir det en hel del skolarbeten att lämna in innan jag börjar jobba på riktigt i slutet av juni.

Praktiken med stort P alltså. Jag som vanligtvis inte gillar att vara på praktik. Nu ska man tydligen se om jag klarar av att ta hand om barn i 0-3 års åldern i 10 dagar. Uppgifter och analyser upp till öronen, bajsblöjor och matsituationer, here I come! Ska bli skönt att få vara ute i solen några timmar om dagen också.

På tal om småttingar kom en av mina medstuderanden till lektionen idag med sin, om jag räknat rätt, 17 dagar gamla dotter. Jag är kär! Hoppas man själv hinner få en liten sötnos innan äggen blir gamla och skrumpnar ihop (vänliga läsare kan få i uppgift att uppmuntra min kära sambo)...

Och sambon då, undrar man. Han är förvunnen. Försvann strax efter 7 i morse och har inte synts till sen dess. Han har lyxen att få börja sommarjobba och dra in pengar till hushållet.  Själv får jag vackert vänta till slutet av juli eller mitten av augusti innan jag ser några pengar nästa gång.

Juni och juli kommer att gå i shopping-bristens tecken. Om jag plötsligt förlorar det lilla vett jag har kvar beror det på att jag inte har fått shoppa på länge. Snälla, dela med er av era lotto-vinster och ta med mig ut på stan om jag blir för tokig.

... here goes nothing!

Efter moget övervägande och en måttlig mängd uppmuntran tar jag nästa steg, det stora Blogg-steget. Bloggvärlden behöver säkerligen ännu en blondin med attitydproblem! :)

Att skriva ett första blogginlägg innebär en stor press. Allt måste vara perfekt. Man får inte gå ut för hårt, man måste skriva något intressant, man får inte helt kallt gå in på stora frågor som världsalltets varande eller hockey-vm. Därav rubriken.

Det finns så mycket att skriva, så många tankar, känslor och åsikter man borde häva ur sig. Men nej, inte i ett första inlägg. Det är en synd som straffas med döden, eller ännu värre, konstiga blickar i skolmatsalen. För vi är ju alla tretton år innerst inne. ;)

Vi kör på en kort slogan istället:

Nuppelina: när facebooks statusuppdateringar inte räcker till!

RSS 2.0